Begin mei werden de FoodAwards weer uitgereikt. FoodPersonality organiseerde het evenement waar sinds jaar en dag door de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie de FoodRetailAwards worden uitgereikt. Voor mij als accountmanager voor Supermarkt.team een ideale gelegenheid om effectief te netwerken en leuke content en partners te verzamelen.  

Door: Fons Blomhert

Vanaf mijn eerste weken als vakkenvuller bij Albert Heijn had ik al een bepaalde interesse in de foodbranche. Ik leerde van mijn toenmalige teamleiders welke appels perfect zijn voor appeltaart, welke peren je gebruikt om stoofpeertjes te maken en welke wijnen je bij welke gerechten drinkt. Al snel merkte ik dat ik het leuk vond klanten meer te kunnen vertellen over verschillende producten, waar ze vandaan komen, waarom ze wel of niet gezond zijn en natuurlijk zo nu en dan een leuk weetje tussendoor.  

Na vijf jaar veel plezier gehad te hebben in de supermarkt kwam er helaas een (tijdelijk?) einde aan mijn verblijf. Ondertussen bijna klaar met mijn hbo raakte ik in gesprek met ShelfLife Media. We praatten over mijn leuke tijd in de supermarkt en mijn ambities om weer iets in food te gaan doen. Na een leuk gesprek mocht ik aan de slag als junior accountmanager voor ShelfLife Media, waar op dat moment net een nieuw blad verschenen was; Supermarkt.team

En nu terug naar de FoodAwards. Ontzettend gaaf dat ik daar bij mocht zijn! Een aantal van de winnaars had ik in het traject voorafgaand aan de awards al eens gesproken, maar nu kon ik ze echt feliciteren met hun overwinning. Naast leuke, losse gesprekken, was er ook de gelegenheid om voor de totale groep uitleg te geven over Supermarkt.team en te vertellen vanuit welke ambitie het blad ontstaan is. Hier kwam erg veel positieve feedback op en veel mensen gaven aan graag bij te dragen aan toekomstige edities, om supermarktmedewerkers dat leuke stukje extra kennis mee te geven om te delen met de klant. 

Omdat we op de FoodAwards veel mensen gesproken hebben, kunnen we met Supermarkt.team in de toekomst veel van jullie vragen beantwoorden. Hoe ontwikkel je een nieuw product? Hoe werkt een streepjescode? Waar zijn keurmerken voor? Hoe denkt de klant? En waarom zijn de bananen krom?
Heb jij ook een interessante vraag over jouw werk in de supermarkt of iets wat met supermarkten te maken heeft? Vul dan het contactformulier in op www.supermarkt.team en wie weet wordt jouw vraag beantwoord in een volgende editie!