Even voorstellen: de 1e verkoopmedewerker

Nederland telt meer dan driehonderdduizend supermarktmedewerkers. Samen zorgen zij ervoor dat miljoenen mensen dagelijks hun boodschappen kunnen doen. In deze rubriek stellen zij zich voor Wil jij jezelf of een collega aanmelden voor deze rubriek: mail naar supermarktteam@shelflife.nl.

  • Naam: Faith Winter
  • Leeftijd: 21 jaar
  • Functie: 1e verkoopmedewerker bij Boni

Mijn favoriete (werk)dag van de week is…

“Woensdag, dan gaat bij ons de nieuwe folder in. Je start dan eigenlijk weer opnieuw. De actiepresentatie is weer netjes en helemaal vol en precies zoals je het wilt hebben. Maar woensdag is ook mijn favoriete dag, omdat de drukte van de week dan echt begint. Je ziet de omzet stijgen en ik ben de hele dag lekker druk bezig.”

Het eerste dat ik denk als ik ’s ochtends op een werkdag wakker word, is…

“Nieuwe dag, nieuwe kansen. Wat moet ik vandaag allemaal doen en vooral echt niet vergeten?”

Op mijn werk kan ik niet zonder…

“Muziek! Ik moet wel echt goede muziek op de achtergrond hebben. Dat werkt een stuk fijner.”

Mijn favoriete nummer tijdens het werken…

“’Don’t Stop Me Now’ van Queen. Het is een lekker, snel nummer en ik vind de muziek van Queen sowieso erg goed.”

Mijn favoriete werkschoenen zijn…

“Mijn – inmiddels niet meer zo – witte Puma’s. Deze lopen toch echt het fijnst. Je maakt nogal wat stappen in de winkel, dus een goed zittende schoen is essentieel. Ik heb inmiddels al twee paar versleten.”

Ik werk in een supermarkt…

“Omdat ik daar ben begonnen als bijbaan. Dat vond ik zo leuk, dat ik eigenlijk altijd wilde werken. Mijn toenmalige bedrijfsleider vroeg mij of ik het leuk zou vinden om een vervolgopleiding te kiezen richting de supermarktwereld. Dat heb ik uiteindelijk gedaan. Ik heb eerst de opleiding BBL Manager Retail afgerond en daarna gelijk de interne mbo-opleiding niveau 4 van Boni. Nu kan ik dus mijn passie voor de supermarkt en het leidinggeven elke dag toepassen.”

Mijn favoriete merk in de supermarkt is…

“Pickwick. Ik ben een theeliefhebber en de keuze is reuze.”

Mijn grootste ‘klantenirritatie’ is…

“Wanneer klanten chagrijnig reageren of over alles wat te zeuren hebben. En ook klanten die dezelfde vraag bij meerdere medewerkers neerleggen. Dan zijn we opeens allemaal bezig met dezelfde vraag.”

Mijn tip om met deze ‘klantirritatie’ om te gaan is…

“Zonder winkelpersoneel kun je als klant geen boodschappen doen, dus wees alsjeblieft een beetje lief voor de medewerkers. Daarnaast weet je ook niet hoe iemand in zijn vel zit en jouw reactie als klant kan veel invloed hebben op iemand. Maar dat geldt natuurlijk ook omgekeerd: je weet als medewerker ook nooit precies wat er speelt bij een klant die chagrijnig reageert; misschien heeft hij/zij daar wel een reden voor. Het is goed om dat in het achterhoofd te houden, dat scheelt misschien irritatie.”

Een product uit de supermarkt dat iedereen écht eens moet proberen is….

“Knorr Spaghetteria (carbonara of pesto). Ideaal als je een keer geen tijd of zin hebt om te koken. Ook nog eens erg lekker.”

In de pauze op mijn werk eet ik…

“Een vers afgebakken saucijzenbroodje is echt mijn ‘guilty-pleasure’. Eigenlijk veel te vet, maar zo lekker.”


Mijn werkdoel voor dit jaar is…

“Mijn leiderschap verder ontwikkelen. Op dit moment volg ik hiervoor een aantal trainingen. Ik vind dat erg leuk en ik zou dat dit jaar graag succesvol willen afronden.”